Україна домовилася з компанією "Boeing", щодо придбання українських двигунів та ракетоносії від КБ "Південне" та заводу "Южмаш".

Як повідомляє "Експрес", такої угоди сторони досягли в Вашингтоні.

За словами керівника національної космічної агенції Любомира Сабодаша, однією з умов американської сторони є відсутність співпраці України з країнами, що перебувають під американськими санкціями.

США наразі купують російські двигуни. "Південне" постачатиме ракетоносії для запуску ракет "Зеніт" і "Антарес".

Меморандум співпраці між "Boeing" і національною космічною агенцією має бути підписаний до кінця жовтня-початку листопада цього року, до візиту делегації НАСА в Україну.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Boeing" бачить нас своїм партнером. Компанію цікавить продовження співпраці з Україною в напрямку "морського старту", також цікавить проект, який ми запропонували щодо створення нового сателіту, який би допоміг Україні реалізувати телекомунікаційні завдання", - каже голова національної космічної агенції Любомир Сабодаш.

Читайте також: Аеророзвідники навчили нацгвардійців боротися з ворожими дронами (фото)

Нагадаємо, що у США щонайменше десятеро людей загинули у катастрофах легкомоторних літаків за останні два дні.

Від Північної Кароліни до Орегону за вікенд розбилися три невеликих літаки.