Україна та Казахстан домовились про взаємне постачання продукції військового призначення. Відповідний договір уклали ТОВ "Казахстанська авіаційна індустрія" і компанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт".

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Угода стосується співпраці в авіаційній сфері. Крім цього, казахстансько-українське співробітництво охопить кілька напрямків. Відповідно до плану, буде організований на базі авіаційно-технічного центру в Астані сервісний центр з технічного обслуговування і ремонту літаків "Антонов", регіональний центр з ремонту авіаційних двигунів виробництва АТ "Мотор Січ"

Генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов розповів, що на літаки українського виробництва існує великий попит у світі і наша країна збирається повністю його задовольнити.

Читайте також: Казахстан підготує план зі збільшення товарообігу з Україною

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Відкривши відповідні представництва та розгорнувши сервісни центри по різних континентах ми збільшемо їх конкурентоспроможність та повернемо галузь авіабудівництва України на чільні світові позиції", - наголосив він.

Відповідно до угоди, планується замінити старі двигуни на модифіковані та модернізувати літаки Ан-2 в Ан-2-100.

Також планується спільно розробити та виготовляти безпілотними військового та цивільного призначення. Вже вирішене питання щодо постачання, ремонту та технічного обслуговування авіаційних тренажерних комплексів.