Німецька енергетична корпорація E.ON продала компанії DEA свій підрозділ з видобутку нафти і газу в норвезькій частині Північного моря за 1,4 мільярда євро.

Про це пише Deutsche Welle.

"З 2015 року, компанія, що купила підрозділ, належить LetterOne. Вона зареєстрована у Люксембурзі, а створив її власник "Альфа-груп" Михайло Фрідман. Операцію мають ще схвалити антимонопольні органи Норвегії та Євросоюзу", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: "За два місяці долар в обмінниках подорожчає до 25 гривень"

E.ON сподівається, що угода допоможе концерну реалізувати нову стратегію розвитку, заявив член правління Міхаель Зен.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

За його словами члена правління Міхаель Зена, E.ON сподівається таким чином реалізувати нову стратегію розвитку. Компанія вивчає наразі можливість продажу підрозділу, що видобуває нафту і газ в британській частині Північного моря.

Компанія планує повністю сконцентруватись на альтернативній енергетиці, експлуатації енергомереж та послугах у даній сфері.

Завдяки угоді DEA може збільшити в Норвегії щоденний видобуток вуглеводнів майже вдвічі - до 75 тисяч барелів нафтового еквівалента.

Компанія займається геологорозвідкою та видобутком газу і нафти в багатьох країнах світу: в Єгипті, Данії, Великобританії, Алжирі, Туркменістані.

За даними неназваних джерел, суму операції оцінюється в $ 1,2 млрд.

E.ON володіє 28,1% в нафтогазоконденсатному родовищі Skarv в Норвезькому морі, імовірною потужністю - 165 тисяч барелів нафти на добу.

У родовищі Njord під управлінням Statoil, E.ON володіє 30%, а у родовищі Hyme - 17,5%.