Оператор українських атомних електростанцій НАЕК "Енергоатом" провів тендери, метою яких є розширення експлуатації ядерного палива Westinghouse на Запорізькій АЕС.

За даними "Вісника державних закупівель", 30 вересня "Енергоатом" акцептував пропозицію Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" з надання послуг науково-технічного супроводу розширення експлуатації палива Westinghouse на енергоблоках ЗАЕС.

Супровід заплановано на 2016-2020 роки. Ціна – 16,85 млн грн з ПДВ, пише Delo.ua.

Крім того, 29 вересня "Енергоатом" акцептував пропозицію Westinghouse Electric Sweden AB загальною вартістю 399,99 тис. євро на поставку на ЗАЕС у січні-травні 2016 року одного імітатора ТВС-WR і трьох гладкостінних імітаторів.

Читайте також: ЗАЕС підключила енергоблок після ремонту

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За даними "Енергоатома", план робіт з розширення експлуатації модернізованого ядерного палива Westinghouse передбачає його використання на першому, третьому, четвертому і п'ятому енергоблоках Запорізької АЕС.