Сьогодні долар продають за 23,5 грн, купують — за 22,5 грн. Це на 20 копійок дорожче, ніж вчора. Офіційний курс Нацбанку 21,64 грн. На міжбанківському ринку долар коштує 22,15 грн у продажі та 22,05 грн у купівлі.

"Сьогодні відбулося незначне подорожчання долара. Але, думаю, це явище тимчасове. Загалом цієї осені гривня трохи укріпиться, але не надовго. Зараз багато сільгоспвиробників продають свій врожай за кордон, тому в Україну йде притік доларів. При цьому попит на них лишається не настільки високим, як наприклад, рік тому. Внаслідок цього падіння гривні уповільнюється", - говорить "Знай" економіст Володимир Марченко.

Читайте також Наступного року гривня падатиме пропорційно до інфляції - експерт

За його словами, протягом листопада вартість американської валюти коливатиметься на рівні 22,5-23,3 грн. З грудня гривня почне просідати.

"Але не значно. Помітне подорожчання долара буде вже після нового року. Воно відбуватиметься внаслідок інфляції. Також на курс можуть вплинути різні військові диверсії на Донбасі. Щодо фінансової паніки й інших економічних методів війни, то думаю, це виключено. НБУ ще на початку цього року ввів жорсткі обмеження, які унеможливлюють спекулятивне підняття курсу"

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, після подорожчання американської валюти до 22 гривень у січні цього року попит на неї скоротився на 45%.