Будівництво ядерного заводу в Кіровоградській області спільно з Росією мало розпочатися в 2010 році. Наразі Уряд відмовляється від співпраці з РФ. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, зазначає сайт Корреспондент.net.

"Ми не будемо вести спільний проект. Росія не виконала своїх зобов'язань, як це було з третім та четвертим блоками Хмельницької АЕС", - заявив він журналістам.

У вересні 2010 року Кабмін затвердив переможця з відбору технологій будівництва. Ним стало російське ВАТ "ТВЕЛ". З української сторони акціонером виступило ДК "Ядерне паливо". Були домовленості, що обидва акціонери вкладуть у проект по 100-120 млн. доларів з подальшим залученням кредитних коштів. На будівництво мало піти 450 млн. доларів.

У селищі Смоліне Кіровоградської області під будівництво заводу з фабрикації ядерного палива відвели 6,8 га. Вже в 2015 році мали виробляти ТВС і ТВЕЛи, комплектуючі із нержавіючої сталі та цирконію. В 2020 - паливні таблетки та порошки.

Читайте також: "Нафтогаз" побоюється зриву виплати дивідендів "Укрнафти"

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Нагадаємо, що ВР визнала не дійсною угоду з РФ про співробітництво у завершенні будівництва енергоблоків на Хмельницькій АЕС.