Українські банки завершили дев'ять місяців поточного року з від'ємним фінансовим результатом.

"Збиток по системі банків станом на 1 жовтня 2015 року становив 52,2 млрд грн", - сказано у повідомленні Національного банку України.

За даними НБУ, доходи українських банків за січень-вересень 2015 року склали 153,5 млрд грн, витрати за цей же період досягнули 205,7 млрд грн.

У вересні загальний обсяг збитку діючих банків становив 6,1 млрд грн, що спричинило зростання сумарного збитку з початку року.

Читайте також: Наступного року українська економіка зросте на 2-3 відсотки - експерт

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У Нацбанку відзначили, що 77% збитку за вересень становлять збитки, які отримали два банки.

Регулятор пояснює, що від'ємний фінансовий результат у минулому місяці сформувався головним чином через значні обсяги відрахувань у резерви на можливі втрати від активних операцій. Цей показник у вересні склав 9,3 млрд грн.

Чистий процентний дохід банків у вересні виріс до 4,5 млрд грн у порівнянні з 4,1 млрд у серпні. НБУ повідомив, що 68 банків минулого місяця отримали прибуток на загальну суму 1,1 млрд грн.