На складах теплоелектростанцій збільшилися запаси палива. В "Укренерго" запевняють, що зараз там знаходиться 2,1 млн. тон вугілля. З них - 1,130 мл.н тон антрациту, решта – вугілля газової групи.

"Щоб витримати опалювальний сезон, нам потрібно 2,5 млн. тон вугілля. Це за умови, що на Сході буде тиша і не відновляться бої", - говорить член колегії Держагентства з енергозбереження та енергоефективності Марія Яковлева.

"Тактично ми підготувалися, але не стратегічно. Ми не маємо доступу до антрацитової марки вугілля. Тому треба було переобладнати станції і використовувати газову групу палива. Держава повинна контролювати приватні структури, а їх на сьогодні – 75%. Якщо вони не зробили потрібних запасів, забирати у них ліцензії. Знайдуться ті, хто вкладатиметься у строки", - додала вона.

Читайте також: За умовами ведення бізнесу Україна між Брунеєм і Саудівської Аравією

Нагадаємо, що у минулому році дефіцит вугілля склав 1,5 млн. тон. Підземні сховища України зберігають 17 млрд. куб м природнього газу.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще