Україна стала одним з лідерів рейтингу країн світу за кількістю атомних реакторів на електростанціях, а також за об'ємом електроенергії, виробленої за її допомогою.

Видання The Economist створило інтерактивну карту за інформацією з виробництва ядерної енергетики у світі та відповідний рейтинг країн за цими показниками.

У списку опинилися 30 країн, що мають найбільші потужності та кількість виробленої енергії ядерними станціями.

У рейтингу країн за об'ємом виробленої енергії Україна посіла 8 місце. У 2014 році наш показник був на рівні 83,1 кіловат-годин, що склало 49,4% від усієї електрики, що була вироблена в Україні за рік. За цим показником ми випередили Швецію, Великобританію, Індію, Румунію та інших.

Загальний світовий обсяг сягнув 2411 кіловат-годин.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: У вересні значно скоротився профіцит держбюджету (інфографіка)

За кількістю реакторів Україна також опинилася в Топ-10. Із 13 активними реакторами ми посіли 10 сходинку. Лідерство тут утримують США — 99. Також у нашій державі планують спорудити ще два реактори.