Уряд розробляє механізм прив'язки рахунків за опалення до температури вуличного повітря. Вже працює робоча група. Про це сьогодні розповів Арсеній Яценюк, повідомляє сайт Кабміну.

"Це повинно стати відповідальністю теплокомуненерго - зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення вашої квартири, а не опалювати атмосферу за ваші гроші", - переконує прем'єр.

Додає, що зараз, яка б не була температура на вулиці – "батареї червоні, відкриваємо вікна, і рахунки отримуємо за те, що опалюється атмосфера".

Читайте також: За погане опалення повернуть гроші

"Так відбувається тому, що теплокомуненерго зацікавлені в тому, аби спалити якомога більше газу і виставити якомога вищий рахунок. Уряд пропонує прив'язати рахунок, який отримують громадяни, до температури зовнішнього повітря", - ділиться ідеями чиновник.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В соцмережах новина викликала багато обговорень.

"Теплокомуненерго вирішив заощадити і морозить будинок. За це мешканці ще й оплатять. Непогано, Яценюк!", - пишуть на форумах.