У 2016 році в Україні очікується економічне зростання на рівні щонайменше 2% ВВП. Такий прогноз озвучив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, пише УНН.

Міністр сподівається, що усіма зусиллями все ж вдасться перемогти бюрократично-корупційну складову, "яка заважає розвиватися бізнесу".

"Наступного року вийдемо на зростання щонайменше на 2% і створимо умови для стабільного розвитку бізнесу", - наголосив Абромавичус.

Читайте також: У вересні значно скоротився профіцит держбюджету (інфографіка)

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк раніше зауважував, що в українській економіці спостерігається підйом, який сигналізує про те, що надалі в країні буде заплановане економічне зростання.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"За попередніми даними, це у нас перший квартал за всю історію, коли буде позитивне зростання ВВП", – сказав він.

За словами голови уряду, у третьому кварталі поточного року прогнозується зростання ВВП до 1%, і це дає надію на те, що прогнози на 2016 рік збудуться.