Ядерне паливо американської компанії Westinghouse ідеально пройшло всі необхідні тести після використання на українському реакторі. Компанія готова постачати його на всі українські АЕС.

Про це повідомив президент компанії Westinghouse Денні Родерік в iнтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Паливо, яке ми завантажили в український реактор, було проінспектовано нами після його використання, і воно ідеально пройшло всі тести", - розповів він.

Компанія, за його словами, хоче завантажити таку кількість ядерного палива, скільки буде необхідно для диверсифікації його поставок на українські АЕС. Проте Родерік наголосив, що останнє слово в цьому питанні все ж залишається за Україною.

"Ми готові постачати паливо хоч і на всі реактори", - сказав президент компанії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Індійці допоможуть Україні будувати лінію електропередач з ЧАЕС

Родерік розповів, що більшість ядерного палива в Україну постачає Росія. Американська компанія, в свою чергу, хоче допомогти у диверсифікації поставок.

Westinghouse вже провели модернізацію частини своїх потужностей. Це, за словами президента, дозволить значно наростити виробництво палива для реакторів типу ВВЕР-1000.

Нагадаємо, на даний момент Westinghouse стало альтернативою російським поставкам ядерного палива. Починаючи з 2016 року, американське паливо планують завантажити також в енергоблоки Запорізької АЕС.