Чеська компанія Skoda братиме участь у добудові третього та четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Про це сьогодні, 13 листопада, сказав журналістам президент національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Юрій Недашковський, пише Тиждень.

"Ми отримали підтвердження про їх готовність взяти участь у добудові цих енергоблоків шляхом виробництва двох комплектів реакторних установок", - сказав голова оператора українських АЕС.

За словами Недашковського, переговори зі Skoda щодо комерційних умов співпраці розпочалися після того, як Верховна Рада денонсувала угоду з Росією про добудову енергоблоків ХАЕС.

Читайте також: Хмельницьку АЕС можуть добудувати китайці або американці

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року
Показати ще

Президент "Енергоатома" повідомив, що компанія вже підготувала і узгодила з усіма зацікавленими відомствами техніко-концептуальне рішення добудови енергоблоків із застосуванням реакторних установок Skoda.

Він додав, що наступного року Україна розпочне переговори з Китаєм про участь у добудові ХАЕС.

За підрахунками "Енергоатома", вартість добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС складе близько 4 мільярдів євро.