Найближчим часом Україна отримає ще $4 млрд. кредиту. Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, фінансова допомога надійде від США, МВФ і Євросоюзу.Головною вимогою для виділення коштів є реформи в Україні.

"Міжнародний валютний фонд завжди позичає кошти під реформи. Угода з МВФ – це ніби гарантія того, що економіка стабільна й прогнозована. США також виділяє кошти на конкретні програми", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

За його словами, МВФ навіть при нинішньому достатньо суперечливому реформуванні виділить кошти Україні.

"Це передбачає угода з МВФ. Та й формально реформи у нас йдуть, хоч і повільно, але щось робиться. Однак ці кошти не перекривають і половини українських потреб. Вони лише забезпечують стабільність скрутної ситуації, аби гірше вже не було. Адже нам треба віддати лише боргів 40 мільярдів. І це ми не говоримо про армію, яку треба добре озброючати й проводити підготовку, а також про реальний сектор економіки", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще