Міністерство аграрної політики і продовольства планує звернутися з проханням до Антимонопольного комітету України про проведення розслідування. Запит пов'язаний з необґрунтованим підвищенням цін на цукор.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає "УНІАН".

Він зазначив, що на цукровому ринку спостерігаються спекуляції. Міністр додав, що на сьогодні відсутні підстави для зростання цін на цукор.

Мінагропрод прогнозує, що цукрові заводи цього року виготовлять 1,2-1,3 мільйона тонн цукру. Такий об'єм повністю задовольнить внутрішню потребу України, враховуючи перехідні запаси минулого року в 0,5 мільйона тонн.

Міністерство зазначає, що роздрібна ціна цукру минулого місяця зросла на 15%. Наразі вони складає до 14,31 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Подорожчання цукру лобіюють власники цукроварень при владі - аналітик

Експерти зазначають, що зростання цін на цукор пов'язане з декількома причинами. Зокрема, з необґрунтованими спекуляціями навколо можливого дефіциту цього сезону та зі зростанням собівартості виробництва через девальвацію гривні.

Раніше Павленко поділився планами укласти меморандум з виробниками цукру про поставки їх продукції на внутрішній ринок. Цей крок мав би не допустити спекулятивного зростання цін.