Приватним кредиторам, які погодили з МВФ програму реструктуризації українських боргових зобов'язань, швидше за все, не підійдуть озвучені 16 листопада умови Москви.

Росія пропонує трирічну розстрочку на погашення Україною єврооблігацій на 3 мільярди доларів без списання частини боргу, що відрізняється від програми Міжнародного валютного фонду, передає Reuters з посиланням на власні джерела.

Приватні кредитори домовилися з Фондом про списання 20% українського боргу та відстрочення початку погашення боргів на чотири роки.

Читайте також: Банківська криза в РФ - наймасштабніша за останні 20 років - Греф

"Без списань ці умови навряд чи можна порівняти з тими, на які домовилися приватні кредитори. Більш того, це поставить під сумнів основні параметри боргової операції, продиктовані МВФ, в умовах первинного фінансування та надання ліквідності", - сказала співрозмовник Reuters.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За його словами, до тих пір, поки борг будуть класифікувати як комерційний, приватний сектор навряд чи відмовиться від нього.