Загальна сума експортних контрактів, укладених ДК "Укроборонпром" у цьому році, складає майже мільярд долларів. Таку інформацію оприлюднив заступник генерального директора з зовнішньоекономічних питань Концерну Денис Гурак. Повідомляє "УКРОБОРОНПРОМ"

"Орієнтовно, цьогоріч сума експортних контрактів складатиме 1 млрд. дол. Разом з цим Концерн отримав покупця й на внутрішньому ринку. Забезпечення ЗСУ – головне завдання "Укроборонпрому", - сказав Денис Гурак.

Він підкреслив, що українська техніка має низку конкурентних переваг та перевірена реальними бойовими діями. Вітчизняне озброєння має стійкий попит на міжнародних ринках, а потужності наших підприємств вже здатні його забезпечити.

"Перш за все ми виконуємо державне оборонне замовлення та задовольняємо внутрішній ринок, але все що ми можемо виготовляти додатково – це має бути експорт", - підкреслив пан Гурак.

Читайте також: "Укроборонпром" передав армії дві тисячі одиниць військової техніки

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Денис Гурак також додав, що "Укроборонпром" чітко та системно працює над збільшенням експортного потенціалу ОПК України, адже це прямі валютні надходження до бюджету та можливість впровадження нових технологій у виробництво сучасної зброї та техніки.

Нагадаємо, що Державний концерн "Укроборонпром" підписав низку важливих домовленостей у рамках участі в одній з найбільших азійських міжнародних оборонних виставок "Defense & Security-2015" та на престижному авіасалоні "Dubai Airshow 2015".