Міжнародне агентство Fitch підвищило рейтинг України й визнало, що країна вийшла з дефолтного стану. За їх даними економіка почне зростати наступного року, але без реалізації реформ зростання не перевищить 2-3% на рік.

"Країна вийшла з дефолту, випустивши 12 листопада нові цінні папери для власників євробондів на 15 мільярдів доларів. Зниження потреби в фінансуванні газової галузі дає можливість знизити бюджетні ризики в середньостроковій перспективі", – повідомили у Fitch.

Агентство вважає, що українська економіка втратить цього року 11,6%, але з наступного року можна очікувати зростання на 1%. Проте, відсутність реалізації запланованих урядом реформ не дозволить економіці зростати більше ніж на 2-3%. Високі соціальні витрати, зменшення внутрішнього попиту та висока інфляція залишаться головними проблемами країни.

Наступного року стануть даватися взнаки наслідки розриву торгівельних стосунків з Росією, світове падіння цін на головні експортні продукти – зерно й сталь й війна на Сході.

Читайте також: Наступного року українська економіка зросте на 2-3 відсотки - експерт

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Популярність уряду знизилася і проведення реформ, швидше за все, як і раніше буде йти важко. Це вже призвело до затримок у заходах, необхідних для реалізації другого етапу програми МВФ у вересні 2015 року, зокрема – реформи децентралізації", - зазначили у агентстві.

Нагадаємо, що місяць тому міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's першим підвищило рейтинги України завдяки завершенню реструктуризації українського боргу.