Німеччина планує профінансувати реалізацію програм з реформування залізничної галузі. Згідно з нею,мають провести модернізацію українських тепловозів.

Про це повідомив державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ханс-Йоахім Фухтель під час візиту на Дніпропетровський тепловозоремонтний завод, передає прес-служба "Укрзалізниці".

Він розповів, що німецька сторона зацікавлена ​​у фінансовій, технічній, інноваційній та інших видах співпраці з Україною. Німеччина, за його словами, сподівається на розвиток транспортної галузі тому, що реформи забезпечать інтерес до неї з боку європейських країн.

Реформу залізничної галузі Фухтель назвав ключовою для України.

Він наголосив, що модернізація тепловозів дозволить зменшити шкідливі викиди до навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Читайте також: Електричка загорілася на Прикарпатті

Фухтель додав, що німецька делегація прибула в Україну, щоб на власні очі побачити майданчики для модернізації українських локомотивів.

В рамках реалізації даного проекту модернізацію проведуть для 40 тепловозів. Це продовжить термін їхньої служби на 20 років. Вони працюватимуть на вантажних перевезеннях на неелектрифікованих ділянках Донецької та Придніпровської залізниць.