"Фонд розвитку України" фінансиста і мільярдера Джорджа Сороса (Ukrainian Development Fund LР) купує значну частку акцій компанії Сіklum Holding Limited, яка має офіс у Вінниці.

Про це пише Watcher.

Як заявили в Сіklum, завершити угоду планується до кінця 2015 року.

Компанія відзначає, що фонд Сороса викуповує всю частку акцій, якою в даний момент володіє Нorizon Capital, а також неоголошену частину акцій, що належить Маjgaard Holdings Ltd.

Сіklum входить в ТОП-5 найбільших розробників програмного забезпечення в Україні. У штаті компанії працює більше 2200 українських фахівців.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Крім того, Сіklum має кілька центрів розробки в світі. Всього в компанії працюють більше 2500 співробітників.

"Фонд розвитку України" - це приватний інвестфонд, який займається приватними інвестиціями в Україні і компаніях зі значними обсягами операцій у країні. В якості головного інвестиційного радника Фонду виступає Soros Fund Мanagement LLС. Нorizon Capital. Це керуюча організація, що інвестує в компанії із середнім рівнем капіталу, високим потенціалом зростання і прибутковості в Україні та регіонах.

Читайте також: Успіх України повинен стати пріоритетом для Євросоюзу - Сорос

Зараз компанія володіє трьома фондами, сумарний капітал яких перевищує 600 мільйонів доларів.

Нагадаємо, 13 листопада Джордж Сорос заявив, що зважаючи на сформовану ситуацію в Україні, він не може дозволити собі нових виборів або зміни у складі коаліції.

12 листопада президент України Петро Порошенко нагородив Сороса орденом Свободи.