Джордж Сорос вважає, що забезпечення успіху нової України має бути пріоритетним для Європейського Союзу.

Про це повідомляє ТСН.

Сорос зазначає, що перед Європою стоять багато небезпек. Зокрема, євро, Греція, мігранти і британський референдум, зовнішня загроза, яку створює Росія. Проте проблема України має розглядатися, як найбільш важлива.

Сорос закликав всіх союзників України зробити все можливе, щоб допомогти країні. Українські союзники можуть хоча б зробити значний фінансовий внесок, якщо не допомагають їй військово.

Не можна, на його думку, вирішити одразу всі п'ять загроз, котрі нависли над Європою одночасно. Він наголосив, що всю увагу потрібно зосередити на російській агресії проти України.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Наразі, за його словами, існує нова Україна, яка відрізняється від старою, котра була більше схожа на Грецію.

Читайте також: Сорос вкладе в український аграрний бізнес 1 мільярд доларів

"Нова Україна натхненна духом революції на Майдані і прагне радикально реформувати країну", - зауважив меценат.

Також Сорос вважає, що санкції проти Росії недостатньо, а російський президент Володимир Путін розробив дуже успішну інтерпретацію поточної ситуації, щоб захистити себе від санкцій.

Також Сорос занепокоєний тим, що заклопотаність міграційною кризою може відволікти увагу Європи від України. Це, за його словами, стане трагічною помилкою, бо нова Україна може стати найціннішим активом, який має Європа.