Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало з учасниками зернового ринку Меморандум про взаєморозуміння на 2015/2016 роки. Про це повідомляють Agro News.

"Він принесе стабільність і розуміння на ринку зернових. Меморандум - це планова дорожня карта між міністерством та бізнесом. Його мета - забезпечення прогнозованості зернового ринку, в першу чергу, з точки зору експорту та гарантування продовольчої безпеки ", - зазначив міністр Олексій Павленко.

У рамках угоди з учасниками зернового ринку прописаний поквартальний графік експортних поставок продовольчої пшениці, а також - загальний обсяг експорту зернових.

Читайте також: Екс-директор Аграрного Фонду звинуватили у привласненні півмільярда гривень

"Очікуємо в 2015/2016 роках експортувати 36 млн т зерна. Існуючі на сьогодні темпи експорту дозволяють забезпечити такі обсяги. Прогноз на четвертий квартал 2015 - 1,5 млн т, перший квартал 2016 - 1,5 млн т, другий - 1,4 млн т ", - уточнив міністр.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Павленко повідомив, що експорт пшениці в 2015/2016 році встановлений у рамках 16,6 млн т, ячменю - 3,9 млн т, кукурудзи - 16 млн т, жита - 8 тис. т.