Традиційний для мільйонів українців борщ перетворюється на вельми дорогу страву. Про це пише тижневик "Корреспондент", який досліджує збільшення цін на овочі "борщового набору" та причини їх швидкого зростання.

"З початку листопада 2014 року ціна капусти збільшилась у 7-10 разів, моркви у 6-8 разів", - підрахував тижневик, додаючи, що картопля подорожчала удвічі.

"За жовтень вартість плодоовочевого кошику українця виросла у півтора рази, а за останні чотири тижні - на 61,6%", - цитує видання агенцію АПК-Інформ.

Читайте також: Через введення Росією санкцій ціни на продукти впадуть

Зазвичай ціни на такі продукти ростуть навесні, але цього року через недостатню кількість засіяних площ та посуху овочів зібрали менше. Вже у грудні українці їстимуть польську цибулю, цитує видання експертів ринку.

Популярні новини зараз
Боржників більше не питатимуть: податкові борги спишуть автоматично У шкільних їдальнях переписали меню: як відтепер годуватимуть дітей Користуєшся чи ні, а платити маєш: чи законна "друга" платіжка за газ Відберуть половину пенсії: пенсіонерів попередили про штрафи – кого покарають
Показати ще

Ключовою ж причиною зростання цін є збільшений інтерес експортерів до українських овочів та штучний дефіцит, спричинений намаганням багатьох агрофірм притримати врожай аби продати його дорожче взимку, каже "Корреспондент".