Традиційний для мільйонів українців борщ перетворюється на вельми дорогу страву. Про це пише тижневик "Корреспондент", який досліджує збільшення цін на овочі "борщового набору" та причини їх швидкого зростання.

"З початку листопада 2014 року ціна капусти збільшилась у 7-10 разів, моркви у 6-8 разів", - підрахував тижневик, додаючи, що картопля подорожчала удвічі.

"За жовтень вартість плодоовочевого кошику українця виросла у півтора рази, а за останні чотири тижні - на 61,6%", - цитує видання агенцію АПК-Інформ.

Читайте також: Через введення Росією санкцій ціни на продукти впадуть

Зазвичай ціни на такі продукти ростуть навесні, але цього року через недостатню кількість засіяних площ та посуху овочів зібрали менше. Вже у грудні українці їстимуть польську цибулю, цитує видання експертів ринку.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ключовою ж причиною зростання цін є збільшений інтерес експортерів до українських овочів та штучний дефіцит, спричинений намаганням багатьох агрофірм притримати врожай аби продати його дорожче взимку, каже "Корреспондент".