"Газпром" оголосив тендер на надання послуги з обґрунтування інвестицій у будівництво ЗПГ-заводу в районі узбережжя Чорного моря, а саме в Краснодарському краї. Про це повідомляє Прайм.

Передбачувана потужність заводу - 500 тисяч тонн ЗПГ на рік. "Газпром" зараз володіє часткою в ЗПГ-заводі на Сахаліні потужністю близько 10 мільйонів тонн.

Згідно з документацією, компанія-консультант зобов'язана розглянути, зокрема, різні варіанти розміщення майданчику заводу з виробництва зрідженого газу і відвантажувального терміналу, включаючи варіант створення плавучого заводу ЗПГ.

Читайте також: Україна відмовилася закуповувати російський газ до кінця року

У тому числі, для кожного варіанту розміщення ЗПГ-заводу розглянути маршрути транспортування газу до заводу і способи доставки СПГ до кінцевих споживачів. Також провести оцінку можливості подальшого розширення потужності заводу до одного мільйона тонн ЗПГ на рік.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Початкова вартість договору становить 135,8 мільйона рублів.