Агропромисловий сектор України може гарантувати продовольчу безпеку Туреччини.

Про це пише на свої сторінці у Facebook міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

"Якщо традиційні партнери Туреччини застосують санкції, тобто припинять постачати зернові, Україна готова збільшити поставки зерна, кукурудзи та олії мінімум вдвічі. Туреччина давній і надійний партнер України, ми готові виступити гарантом продовольчої безпеки цієї країни", - відзначає міністр.

На його думку, Україна зможе замінити Росію на турецькому ринку. "Україна має вдосталь продукції відповідної якості, аби забезпечити потреби турецьких споживачів у разі введення експортних обмежень з боку Російської Федерації", - пише Павленко.

Читайте також: Агросектор забезпечує надходження в Україну більше третини всієї валюти

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За даними Мінагрополітики, за січень-жовтень поточного року Україна експортувала до Туреччини аграрної продукції на суму близько 566 мільйонів доларів, у тому числі зерна - на суму більше 55 млн, олії - майже на 75 млн.