В Росії хочуть заборонити американську валюту. Вчора в російській Держдумі зареєстрували відповідний законопроект, повідомляє РБК.

На думку російських парламентарів, американська валюта на російському ринку перешкоджає росту рубля.

Якщо цей законопроект приймуть, росіянам буде заборонено зберігання й купівлю доларів. За це каратимуть адміністративними штрафами. Для закриття доларових рахунків і позбавлення американських купюр росіянам дають рік.

"Це сигнал того, що в Росії зараз величезні проблеми. Відсутність американської валюти на їхньому ринку не дасть можливості порівнювати та аналізувати стан російського рубля", - говорить економіст Володимир Марченко.

Подібний законопроект російські депутати подають на розгляд вчетверте із 2011 року.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Його так жодного разу й не прийняли, бо, мабуть, їхні спеціалісти розуміють, що це неможливо. Все одно торгівлю з іншими країнами росіяни не припинять. Для торгівлі юрособи купуватимуть валюту. Звісно, після заборони цю валюта просочуватиметься й до пересічних росіян, які намагатимуться зберегти свою купівельну спроможність. Така ситуація вже була в Радянському Союзі", - каже економіст.

Читайте також Сорос розпродає своє майно і скуповує золото - експерт

Російські депутати допускають за законопроектом купівлю іноземної валюти, але лише строго за своїм списком. До поїздок, які не дають права на купівлю доларів, законопроект зараховує країни ЄС, а також Абхазію, Албанію, Алжир, Андорру, Єгипет, Боснію і Герцеговину, Ватикан, Грузію, Іран, Ісландію, Китай, КНДР, Ліхтенштейн, Македонію, Марокко, Монако, Монголію, Норвегію, Сан-Марино, Сербію, Туніс, Туреччину, Чорногорію, Швейцарію і Південну Осетію, а також всі держави СНД.