Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь гірничо-збагачувальних комбінатів, що належать Рінату Ахметову і входять до групи "Метінвест".

Суд постановив змінити методику нарахування рентних платежів за користування надрами при видобутку залізної руди, передає УНІАН.

Це дозволить комбінатам знизити суми перерахувань до бюджету вдвічі. Як повідомило джерело в Державній фіскальній службі, "Метінвесту" допомогли виграти справу суперечності у Податковому кодексі.

Читайте також: Мешканці Запоріжжя вийшли на вулиці проти Ахметова (фото)

В результаті гірничо-збагачувальним комбінатам Ахметова дозволили платити податок не на кінцевий продукт - залізорудний концентрат, а на сиру руду, розмір якого нижчий.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, до групи "Метінвест" входять три комбінати - Центральний, Інгулецький та Північний.

Надходження податкових платежів за користування надрами при видобутку залізної руди до державного бюджету України в 2014 році зросли в 2,5 рази порівняно з 2013 роком - до 2,043 мільярда гривень.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група Ахметова СКМ (71,24%) та група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).