Ці поради сподобаються людям, у квартирах яких прохолодно. Пропонуємо кілька простих і дієвих способів по утепленню житла.

Двері

Звідки просочується холод? Фахівці запевняють, що 11% тепла йде через двері. Щоб втрат було менше, варто поставити ще одні двері, оббиті дермантином (вони тепліше). Закривати старою ковдрою на ніч поріг, щоб не так дуло з під'їзду.

До речі, варто обговорити з сусідами і стежити за тим, щоб вікна і вхідні двері в під'їзді були закриті.

Свічковий обігрівач

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Щоб у кімнаті стало тепліше, рекомендуємо ноу-хау від американського винахідника Дойла Досса. Його прилад називається "Свічкова обігрівач", який можна легко зробити в домашніх умовах. Він являє собою кілька квіткових горщиків, нанизаних на металевий конус. Під ним розміщується палаюча свічка.

Всі, хто пробував цей прилад у дії, запевняють, що він не чадить завдяки своєму пристрою, а також реально обігріває кімнату. "Свічкова обігрівач" можна зробити самим, інструкцію є в мережі.

Фольга збереже тепло

З-за стін, які пропускають тепло, наші радіатори опалюють не тільки кімнату, а й вулицю. Тому за радіатором розмістіть лист фольги або щільний картон - теплові потоки підуть в кімнату.

"Ущільнити" вікна

Повісьте на вікна щільні штори, вони врятують від холодних потоків повітря, які все одно просочуються через вікна. Якщо за вікном - дуже холодно, можна навіть замість штор повісити старі ковдри.

Читайте також: Киянам з 1 січня відключать газ через відсутність лічильника

Поролон - потрібна річ

Утепліть балконні двері. Це можна зробити за допомогою смужок поролону. Їх потрібно прикріпити до зовнішній стороні дверей по периметру.

Тепла підлога

Килими на підлозі рятують від холоду. Розстеліть килими в вітальній і спальні - стане не тільки затишніше, а й тепліше.

Йога допоможе!

Все перепробували, але в кімнаті холодно? Є в йозі одна вправа "пранаями", яку можна розглядати як ще один спосіб зігрітися взимку. Треба повільно набрати в легені повітря, а потім швидко і в п'ять етапів його видихнути. Зігрієтеся - по-перше, і в кімнаті стане тепліше - по-друге.

Зрештою, секс і міцні обійми теж врятують від холоду