Настають Новорічні канікули, пора вже планувати поїздки. Як і на чому можна заощадити?

Tourist Card - наше все!

Ці карти дають можливість безкоштовно відвідувати деякі музеї, отримувати знижки в кафе і ресторанах, навіть безкоштовно їздити в громадському транспорті. Але вони самі по собі недешеві: є сенс купувати їх, якщо залишаєтесь в місті на тиждень і збираєтеся пройтися по музеям. Такі Tourist Card є майже у всіх містах Європи, їх можна придбати через Інтернет.

Проїзні

Економія суттєва, особливо якщо ви плануєте активне пересування по місту. Зазвичай є картки на кілька поїздок, на день, три дні, тиждень, а також кілька видів транспорту.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Безкоштовні музеї та екскурсії


Взагалі-то, такі заходи платні, але часто екскурсії проводять шанувальники свого міста за будь-яку плату.

До того ж існують електронні квитки в парки розваг, музеї, атракціони - їх можна придбати в інтернеті, вони платні, але набагато дешевше, ніж на місці.

Читайте також: Євросоюз скасує роумінг для країн-членів

Туристичні місця

У центрі або в туристичних районах пам'яток можна погуляти, але не варто заходити в кафе або обідати - ціни в 2-3 рази вище. Краще знайдіть кафе або ресторан на сусідній вулиці, через квартал і взагалі відхиліться від центру міста.

Спеціальні пропозиції

Час про час перевізники роблять хороші знижки на квитки і на проживання в готелях. Слідкуйте за цим - підпишіться на розсилки.

Недорога їжа


За продуктами краще ходити в супермаркети: наприклад, замість чашки кави за 2-4 євро там можна купити 250-граммову упаковку напою.

У ряді міст є соціальні магазини, де ціни набагато нижче.

Вдалий час

Пам'ятайте, що свята - не найвигідніший час для акцій і знижок. Краще відправлятися в поїздки або за тиждень до католицького Різдва, або через тиждень після православного. Саме в ці тижні ціни на квитки та проживання падають.