Європейський парламент та Рада ЄС досягли політичної домовленості про те, що роумінг між країнами-членами буде скасовано не пізніше як у 2017 році.

Про це повідомляє офіційний сайт Єврокомісії.

Деталі домовленості поки не повідомляються, але це скасування платежів охоплюватиме також роумінг мобільного інтернету.

Крайнім терміном для скасування роумінгу стане 15 червня 2017 року. Це стало компромісом між позицією Брюсселю та країн-членів ЄС. Європарламент та Єврокомісія хотіли скасувати роумінг вже до кінця поточного року. Проте уряди хотіли забезпечити довший перехідний період для мобільних операторів своїх країн.

До 2017 року набудуть чинності суттєво знижені роумінгові тарифи. Роумінг-націнка на одну хвилину розмови за кордоном не має перевищувати 5 євроцентів, за СМС - 2 євроценти, за мегабайт інтернет-трафіку - 5 євроцентів, без урахування ПДВ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Сьогодні у світі на секунду зникне інтернет

Переговори про скасування всіх роумінгових тарифів при подорожах між країнами-членами Євросоюзу тривали протягом декількох років . Тарифи кілька разів знижувались на першому етапі.

Влітку стало відомо, що тривають продуктивні переговори щодо повного скасування роумінгових платежів.