Державна фіскальна служба (ДФС) пропонує під час податкової реформи ввести поетапне підвищення акцизу на алкогольні напої та тютюнові вироби на 5% на квартал. Про це повідомив журналістам на прес-конференції голова відомства Роман Насіров у п'ятницю, 4 грудня.

"Для нас і платників податків правильнішим було б, допустимо, щоквартальне або раз на півроку збільшення ставки акцизів. Поступове збільшення легше засвоюється ринком", – сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Насірова, різке зростання акцизного податку призведе до збільшення нелегальної продукції на ринку, і ДФС доведеться з цим боротися.

Як повідомив він, частка нелегального виробництва тютюнових виробів нині незначна і, за оцінками тютюнових компаній, становить менше ніж 1%.

Читайте також: Три прогнози: що буде з гривнею до кінця року?

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Голова ДФС також зазначив, що серед пропозицій фіскальної служби на адресу уряду є і норми щодо податку на додану вартість. ДФС пропонує включити 5-відсотковий податок, що стягується місцевими бюджетами, до загальної ставки ПДВ і розподіляти між бюджетами після адміністрування податку.