Вчора, 18 грудня, Конгрес Сполучених штатів ухвалив закон, що підвищує рівень підтримки для України на наступний рік. В свою чергу, президент Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування.

Про це повідомляє 5 канал.

На 2016 рік заклали у бюджеті США для України понад $658 мільйонів. Обама підписав закон про бюджетні асигнування, за умовами якого істотно зростає сума на потреби безпеки України.

За словами представників посольства України у США, це на $145 мільйонів перевищує початковий запит.

Ці кошти підуть на військові потреби країни: надання військового обладнання та зброї, проведення навчань, логістичну та розвідувальну підтримку для збройних сил та структур національної безпеки України.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Без підтримки МВФ долар подорожчає на 2 гривні

Ще один важливий для українців аспект закону – це скасування обмежень на експорт американської сирої нафти. В перспективі це допоможе послабити енергетичну залежність України від Росії.

Нагадаємо, за словами держсекретаря США, Сполучені штати та Євросоюз знімуть санкції з РФ після повного виконання Мінських домовленостей.