Сьогодні американську валюту в обмінниках продають на 7 копійок дешевше, ніж вчора – за 25,03 грн. Купують – за 23,3 грн. На міжбанківському ринку долар у продажу коштує 23,5 грн, у покупці – 23,4 грн. Нацбанк встановив на сьогодні курс 23,5 грн. Це на копійку менше, ніж вчора.

Без допомоги Міжнародного валютного фонду курс гривні не втримається наступного року, заявила вчора міністр фінансів Наталія Яресько.

"Без такої передбачуваності, без резервів Національного банку України, які ми передбачаємо, без міжнародної підтримки курс не може бути підтриманий. Якщо ми не залишимося в програмі МВФ, то я вам обіцяю курс неправильний. Він буде вищим", - сказала міністр.

Читайте також Три бізнеси для часів фінансової нестабільності

Цього тижня чиновники із Міжнародного валютного фонду висловили свою стурбованість тим, що крім урядового проекту бюджету на наступний рік, на розгляд депутатів Верховної ради ставлять й інший проект — парламентський.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Це неприпустимо з точки зору МВФ. Урядовий проект затвердили єврочиновники. Їм потрібна фінансова прогнозованість України. Лише тоді ми зможемо розрахуватися із боргами. Натомість депутати пропонують інший проект", - пояснює "Знай" економіст Володимир Марченко.

За його словами, без підтримки МВФ долар наступного року може подорожчати на 1,5-2,5 гривні.

"Це буде не одразу, а до серпня -вересня. Залежатиме ще від багатьох факторів. Не виключаю, що підняття вартості валюти у січні може бути через панічні настрої. Адже новини про відмову МВФ від співпраці може за тиждень підняти долар у ціні на гривню", - каже експерт.

Нагадаємо, протягом 2015 року долар подорожчав до 32 грн. Потім його вартість впала до 21. В кінці року спостерігається подорожчання до 24-25 грн