Сьогодні в обмінних пунктах американську валюту продають за 25 грн, купують – за 23,3 грн. На міжбанківському ринку вартість долара трохи знизилася у купівлі до 23,05, у продажу — до 23,17 грн. НБУ підняв сьогодні офіційний курс до 23,51 грн. В порівнянні із минулим тижнем, курс американської валюти стабілізувався.

"Зараз ситуація із вартістю курсу покращується. Це спричинено тим, що наразі велика частина українців готується до новорічних свят. Хтось продає свої валютні запаси, аби купити подарунки та накрити столи, комусь переказують кошти у євро чи доларах родичі із інших країн. Таким чином люди виводять на ринок додаткову валюту, продають її і курс збалансовується", -пояснює "Знай" Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

Читайте також Три прогнози: що буде з гривнею до кінця року?

За його словами, наступного року, гривня просяде щонайменше на 12% через стан української банківської системи та світові тенденції.

"Проте у січні маю оптимістичний прогноз. Завдяки тому в січні люди не матимуть вільних коштів купувати валюту, то долар в обмінниках коштуватиме не більше ніж 25 гривень. Можливо, навіть буде невелике послаблення. На міжбанківському ринку валюту продаватимуть до 24 гривень", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Нагадаємо, востанне вартість долара підвищилася після місцевих виборів. Відтоді в обмінниках американську валюту продають дорожче 25 грн.