За 2015 рік валюти пострадянських країн значно здешевшали. Втім, попри усі проблеми гривня у цьому антирейтингу не на першому місці. Дехто пережив куди гірший рік ніж ми.

Як пише "Настоящее время", минулого року гривня подешевшала на 50,9%. Україна опинилася в п'ятірці найслабших валют серед пострадянських країн.

Загалом за останні два роки національна валюта України подешевшала майже на 200%. При цьому в 2015 році ситуація дещо покращилася порівняно із 2014-м. Падіння гривні пов'язане з падінням експорту з України, відтоком капіталу, а також військовим діями на сході країни.

Російський рубль за 2015-й рік впав усього на 29%. Причина – санкції США та ЄС і падіння цін на нафту.

Найвищий рівень девальвації в минулому році був зафіксований в азербайджанського маната (98,7%), а найменший - у вірменського драма (1,6%). Цікаво, що вірменська валюта втрималась, незважаючи на місцевий "Майдан" в Єревані.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: В Баку паніка через падіння місцевої валюти

Окрім Азербайджану складні часи пережила валюта Казахстану – тенге (85,7%), Узбекистану – сум (57,1%) та білоруський рубль (55,9%). Останній увійшов у трійку найгірших валют Європи.

Причини стрімкого падіння маната і тенге – дії урядів та центробанків, які відпустили національну валюту у "плаваючий" курс. Подібні кроки навіть спровокували у столицях Азербайджану та Узбекистану торгову паніку серед населення.