Торгові мережі в Азербайджані почали обмежувати продаж імпортних товарів після різкого падіння вартості національної грошової одиниці маната.

Сьогодні, 21 грудня, курс маната істотно знизився після того, як Центральний банк Азербайджану постановив "відпустити" манат і перейти на "плавучий" курс, пише ВВС.

Азербайджанська валюта після переходу на вільний курс подешевшала до долара, євро і рубля більш ніж на 47%.

На падіння національної валюти миттєво відреагували місцеві торгові мережі. Багато магазинів, в першу чергу ті, що торгують побутовою технікою, а також аптеки тимчасово припинили роботу. Зокрема, в Баку були закриті мережі електроніки İrshad Telekom, Music Gallery, Baku Electronics.

У магазинах побутових товарів кажуть, що йде переоцінка товарів. А от у продовольчих магазинах введено обмеження на продаж імпортних продуктів. Насамперед, з України та Росії.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Читайте також: Національна валюта Азербайджану обвалилася на 47%

Також більшість банків Азербайджану призупинили грошові перекази та закрили обмінники валют. Експерти вже пророкують, що після девальвації маната призупиняться більшість виплат по валютним кредитам.

Центральний банк Азербайджану вже вдруге за рік відпускає нацвалюту у вільне плавання: вперше це було зроблено в лютому. Відносно 1 січня 2015 року, коли долар коштував 0,7844 маната, азербайджанська валюта подешевшала вдвічі.