Центральний банк Азербайджану прийняв рішення про перехід на плаваючий курс національної валюти, манатів, з 21 грудня.

Після цього офіційний курс долара до манату виріс на 47%, повідомляє Російська служба BBC.

"Згідно з цим рішенням курс маната буде формуватися головним чином відповідно до фундаментальними факторами, визначальними співвідношення попиту і пропозиції на валютному ринку. Участь ЦБА на валютному ринку буде здійснюватися відповідно до даним режимом", - зазначили в банку.

Читайте також: Без підтримки МВФ долар подорожчає на 2 гривні

Так, на 21 грудня центробанк Азербайджану встановив курс долара США на рівні 1,55 маната за 1 долар. Минулої п'ятниці, 18 грудня, долар коштував 1,0499 маната.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Відзначається, що Центральний банк Азербайджану девальвував національну валюту вже вдруге за 2015 рік. Раніше це було зроблено в лютому. З 1 січня, коли долар коштував 0,7844 маната, нацвалюта країни впала вдвічі.

Нагадаємо, в серпні цього року Казахстан також заявив про перехід на плаваючий курс нацвалюти, після чого тенге звалився на 28%. За словами президента республіки Нурсултана Назарбаєва, альтернативи переходу до вільно плаваючого курсу тенге не було.