Правильний фінансовий підхід до життя дозволить стати забезпеченим за 5-7 років.

"Більшість людей живе бідно, бо вони не мають життєвої стратегії й перестали вірити в себе. Часто люди пояснюють неможливість відкладати гроші через політику в державі, девальвацію національної валюти та малу зарплату", - пояснює "Знай" Олександр Бойко, фінансовий консультант . Він розповідає про 5 правил життя, які допоможуть розбагатіти в молодому віці

1. Працюйте на кількох роботах

Кожній державі, власнику бізнесу та менеджеру нижчої ланки вигідно, аби його підлеглий мав одну роботу. Це робить людину на 100% відданою і добре керованою. Такий стан речей є серйозною перешкодою на шляху до першого мільйона. Тому крім основної роботи варто знайти ще одну або дві додаткових. Особливо це актуально для 23-27-річних людей. Вони можуть швидше пристосуватися до динамічного ритму життя й справлятися зі всіма обов'язками. Після 30 — це складніше, після 35 — нереально.

Додатковий дохід дозволить виокремити суму для накопичення. Оскільки професіоналізм людини зростатиме, то й дохід — теж.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Читайте також До весни рубль впаде ще на 20 відсотків - експерт

2. Щодня інвестуйте

Варто виробити звичку накопичувати гроші. Відкладати варто із кожної зарплати та у випадку заощадження під час покупок. Наприклад, заощадили 100 грн на акції, то варто цю суму відкласти. Відкладені кошти стануть в пригоді не лише через певну кількість років, коли їх побільшає. Фінансовий запас робить кожну людину незалежною, дозволяє приймати рішення щодо зміни роботи або професійного напряму.

3. Вкладайте заощадження в різні банки

Заощадження розділяйте на 5 частин. 30 відсотків вкладайте в банк у доларах, 40 - у гривнях відкладайте на пасивний депозит, на наступні 30 відсотків купуйте золото. Гроші в доларах можна вкладати частково в банк, а частково — у недержавний пенсійний фонд із щорічною капіталізацією

4. Позбувайтеся зайвих речей

Якщо не користуєтесь річчю більше 9 місяців, виставляйте на продаж в інтернеті. Якщо за 3 місяці не продасте, викидайте. Позбавлення зайвого очищує свідомість і додає коштів.

5. Не позичайте більше 10 відсотків від свого місячного доходу

40% позик не повертають. Тому краще не ризикувати. Винятком можуть бути лише родичі або близькі друзі.

6. Вкладайте у пасиви

На третину заощадження за 10 років придбайте нерухомість для здачі в оренду або автомобіль. Із нерухомості це може бути гараж, склад, квартира та місце на ринку.