Посадовець Державної екологічної інспекції України регулярно брав хабарі у підприємців-імпортерів за те, щоб не проводити екологічний та радіологічний контроль товарів, що ввозяться в країну.

Здирника затримала СБУ разом з прокуратурою Києва на його робочому місці у Святошинському районі столиці під час одержання чергового хабаря, повідомили у СБУ.

Заступник начальника одного з відділів інспекції оцінював свою бездіяльність від 700 до 2 тисяч гривень залежно від "складності питання".

Лише за два місяці він зміг "заробити" 400 тисяч гривень.

Хабарнику оголосили підозру за відповідною статтею Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу. Слідство триває.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", керівника Баришівського відділку Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУНП в Київській області спіймали на хабарі. Посадовець вимагав від бізнесмена понад 12 тисяч гривень за неперешкоджання його законній роботі.