Обрання колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова новим президентом Федерації дзюдо України пояснюється вельми прозаїчно: одним потрібен піар, а іншим – гроші.

Про це написав інвестиційний банкір Сергій Фурса в Facebook.

"Дзюдоїсти України вирішили, що "чому б і ні". Насірову потрібен піар, щоб не посадили. Їм потрібно.... Напевно, дзюдоїстам дуже потрібні гроші. Що ж, буває. Деякі дуже люблять гроші", - зазначив економіст

Він порівняв спортсменів з блондинками, які виправдовують свій шлюб зі старими товстими мільйонерами нещасною мамою в селі. Так і дзюдоїсти, допустив Фурса, можуть розповісти слізливу історію про недостатнє фінансування вітчизняного спорту.

За його словами, така ситуація можлива лише в Україні і ще кількох країнах, що знаходяться на тому ж рівні розвитку.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"А що б сталося в Європі? Або в США. По-перше, місцеві дзюдоїсти ніколи б так не вчинили. Тому що вони не самогубці. А якби надійшли, то на наступний день зрозуміли, що помилилися. Їм дали зрозуміти. Спочатку дали б зрозуміти безліч тренерів і шкіл, які б заявили про вихід з федерації. Просто тому що соромно. Потім у школи перестали би записуватися діти. Їх батьки просто подумали б і обрали айкідо. Або в'язання на спицях. Адже дітей туди здають не тільки для того, щоб вони потім могли підробляти тітушками. А для виховання людини", - додав експерт.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", 17 квітня в київському готелі "Національний" звітно-вибіркова конференція Федерації дзюдо України обрала своїм головою Романа Насірова. "За" проголосували 22 з 23 делегатів.

Важливо відзначити, що раніше Насірова звинуватили в причетності до газової схеми депутата-втікача Олександра Онищенка і нанесенні Україні 2 млрд грн збитків.