У Німеччині вчені представили проект унікальної розробки для управління технікою – smart-татуювання.

Про це повідомляє Naked science.

Автори ідеї відзначають, що за допомогою електронного тату SkinMarks можна на значній дистанцій управляти гаджетами та передавати сигнали за рахунок звичайного натискання на шкіру.

Найближчим часом новинку будуть тестувати, щоб перевірити її на безпечність. Якщо випробування пройдуть успішно, то вже скоро можна буде просто вмонтувати чіп і не хвилюватися за прилади, які залишилися вдома.

Розумне татуювання наносять тонким шаром, тому його майже не помітно, але поки що мікросхеми здатні стиратися, їх потрібно доопрацювати. За малюнком потрібно ретельно слідкувати, адже за кілька тижнів він втрачає свої властивості.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Планується, що чіп допоможе увімкнути чи вимкнути телевізор або праску, зробити дзвінок, або переналаштувати потрібну техніку у будинку.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що розробники представили технологію татуювання, яка може слідкувати за емоціями людини та роботою нервової системи. Малюнок наноситься на обличчя, що дозволяє навіть відновлювати пошкоджені тканини.