Ми часто замислюємося про те, який вплив робить на організм вторинний розігрів продуктів? Агентство харчових стандартів Великобританії провели дослідження в цій області і змогли з'ясувати які страви можна розігрівати повторно.

На думку фахівців-дієтологів існує декілька готових до вживання страв, які не рекомендується розігрівати знов. Вторинне приготування продуктів, що містять велику кількість білка негативно впливають на наше здоров'я.

М'ясо
Особливо не рекомендується розігрівати в мікрохвильовій печі курку, так як в ній міститься багато білка. При повторному розігріванні змінюється структура білків, які негативно впливають на здоров'я. Після вживання такої їжі порушується обмін речовин.
Зазвичай ми готуємо страву, якої нам вистачає на кілька днів. Напрошується питання, що робити з м'ясом, якщо його не можна повторно піддавати тепловій обробці? Відварне або запечене м'ясо можна використовувати як інгредієнт для салату, сендвіча або їсти м'ясо холодним, якщо ви хочете уберегти свій організм від згубного впливу.

Гриби
Гриби самі по собі дуже важкі для організму. Якщо ви обмежуєте себе у вживанні м'яса, гриби повинні обов'язково бути присутніми в раціоні, так як вони містять багато білка. Вторинна теплова обробка грибів знижує корисні властивості грибів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Картопля
Дізнавшись про те, що картоплю не можна розігрівати вдруге, приведе багатьох в стан шоку, тому що картопля-це другий продукт після хліба. При повторному нагріванні картопля втрачає 75% своїх корисних властивостей. Вже приготовлену (відварну, запечену) картоплю, можна використовувати в різних салатах.

Буряк
При первинному приготуванні буряк не втрачає своїх корисних властивостей, на які цей овоч дуже багатий. Дієтологи категорично забороняють розігрівати вдруге страви, у яких міститься буряк. В результаті повторного підігріву змінюється структура і склад буряку. Це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Особливо, якщо буряк часто використовується в раціоні. Існує безліч корисних і смачних салатів і холодних закусок з буряком.

Який можна зробити висновок? Не у кожного є час, щоб готувати страви кожен день, але намагайтеся не заготовляти страви, в яких є білок. Щоб зберегти своє здоров'я слід жертвувати деякими речами, тому краще готувати для одноразового вживання страви, де присутні білкові інгредієнти.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що як довели вчені, процес розігріву продуктів відбувається так само як і на сковороді. Але так як нагрівання продуктів знищує всі вітаміни, мікрохвильова піч або сковорода однаково їх забирає. Виявляється, мікрохвильова піч навіть корисніше ніж розігрів на сковороді, так як в мікрохвильовій печі набагато швидше розігріваються страви, тому вітамін знищується менше.