Франція вимагає розслідувати і притягнути до відповідальності терориста, причетного до сексуальних домагань стосовно жінки-спостерігача місії ОБСЄ.

Про це повідомили французькі дипломати під час брифінгу зовнішньополітичного відомства країни. Інцидент стався 5 травня поблизу населеного пункту Петрівське Донецької області. Дипломати розповіли, що на адресу спостерігачів ОБСЄ звучали погрози від озброєних бойовиків. Одна з представниць місії стала жертвою сексуальних домагань.

"Франція рішуче засуджує будь-які перешкоди правильній роботі місії ОБСЄ, зокрема, навмисні і систематичні залякування на її адресу з боку сепаратистів. Відповідальні повинні бути встановлені і притягнуті до відповідальності за свої дії", - наголосили в МЗС.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, представники місії ОБСЄ заявили про сексуальні домагання по відношенню до жінки-спостерігача з боку бойовиків, озброєного автоматом. Терорист пригрозив не пропустити патруль, який прямував з Петровського до Роздольного, якщо його вимоги не виконають.