Немає сумнівів у тому, що фрукти і овочі приносять багато користі для організму. Все добре, коли в міру, тому надмірне вживання корисних продуктів може призвести до зворотної реакції.

Надмірне споживання фруктів і овочів може призвести до метеоризму, здуття живота, а людям, які страждають захворюванням ШКТ сирі овочі і фрукти можуть бути протипоказані.

[[{"fid":"177483","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1050","width":"1680","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Є овочі і фрукти, які володіють проносним ефектом. До таких відноситься сливи, буряк, огірки. Якщо на тлі споживаних фруктів і овочів починається діарея, то краще насторожитися, можливо у вас є інфекція в кишечнику та деякі овочі або фрукти, призводять до розладу шлунка. А це в першу чергу дискомфорт, тому варто стежити за реакцією організму після вживання деяких продуктів.

Інші продукти навпаки можуть кріпити, наприклад ягоди, груша, айва, черемшина, чорниця. Клітковина необхідна для нашого організму, а так само вона допомагає позбавитися від зайвої ваги, але необхідно знати, що груба клітковина може нашкодити травній системі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При запальних захворюваннях товстої кишки клітковина може викликати дискомфорт і болі в животі. Навіть вживання невеликої кількості сирих продуктів може викликати серйозне загострення. У разі, коли кишечник не справляється з рослинною їжею в твердому вигляді, лікарі рекомендують натирати на тертці продукти. Якщо брати фрукти, то з них можна приготувати кисіль або компот. Експерти в області харчування і дієтологи відзначають, що надмірне вживання клітковини може зашкодити вашому здоров'ю. Вчені підрахували, що оптимальна кількість фруктів і овочів, яких треба з'їдати в добу, становить від 650 до 950 грам. При вживанні необхідного і нешкідливого кількості продуктів, ви зможете повноцінно наситити свій організм корисними речовинами.

[[{"fid":"177487","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"4":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"2480","width":"3508","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Обов'язково мийте фрукти та овочі перед вживанням, іноді наш організм не реагує на надмірне вживання, але бактерії на немитих продуктах можуть погіршити ситуацію та призвести до захворювань шлунково-кишкового тракту.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що кісточки вишні, а так само абрикоси, персика, сливи містять ціанід. На скільки відомо, що ціанід - отруйна речовина, яке часто використовується для отруєння шкідливих гризунів в господарстві. Не завжди ми можемо контролювати свій укус рослинного плода і буває, що не навмисно, але ми розгризали кісточку плоду і що ще гірше, ковтаємо її. Таким чином, ми піддаємо себе впливу ціаніду. При легкому отруєнні ми відчуваємо головний біль, запаморочення, дезорієнтацію, тривожність і блювоту. У великих дозах споживанні ціаніду призводить до труднощів з диханням, підвищення кров'яного тиску і серцевого ритму і ниркової недостатності.