Генеральний директор львівського клубу Юрій Дячук-Ставицький висловився про схему чемпіонату України з футболу із поділом команд на шістки і плей-оф.

- Категорично проти такого формату і не бачу в ньому ніякого позитиву. Одна команда може провести 32 тури, посісти підсумкове десяте місце в турнірній таблиці, а потім програти один матч плей-оф і таким чином перекреслити всю роботу. Хіба це не смішно, якщо десята команда вилетить, а одинадцята залишиться в еліті?!

До того ж матчі плей-оф будуть підгодовувати корупцію в українському футболі, вони допоможуть додатково збагатитися суддям. Нечесні представники клубів завезуть гроші арбітрам, вони зроблять гру і допоможуть залишитися в еліті. А вилетить команда, яка не працює з суддями. Така велика країна, як Україна, повинна мати 16 команд. Цей варіант відстоювали Динамо, Карпати, Волинь і кілька інших клубів. Можу припустити, що формат змінять вже через півроку.

Я взагалі вважаю, що плей-оф в чемпіонаті - це абсурд! Завжди чемпіонати проходили за коловою системою, а кубки організовували за олімпійською: програв - вилетів. Видно, у нас переплутали чемпіонат з кубком, тому ввели олімпійську систему визначення переможців. Плей-оф - це лотерея, і її розігрують тільки в кубка, - сказав Дячук-Ставицький.

Нагадаємо, раніше портал Знай.uа повідомляв, що в українській першості забили підозрілий м'яч.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще