Представники окупованих територій Донбасу намагалися всіма способами перешкодити участі будь-яких міжнародних гуманітарних організацій у перевірці осіб, які вчинили злочини проти України і яких можна помилувати заради звільнення українських заручників.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, розповідаючи про те, як провалився "російський сценарій" щодо Донбасу, пише Politeka.

За її словами, добитися участі ОБСЄ у верифікації все ж вдалося. Цьому допомогла чітка і непохитна позиція Леоніда Кучми, а також підтримка безпосередньо з боку ОБСЄ.

"Таким чином російський сценарій "прямого діалогу між Києвом і бойовиками" зірвався, тому що мінський процес - це тристоронній формат, а не прямі переговори", — підкреслила Геращенко.

Вона зазначила, що українська сторона наполягатиме на тому, щоб 15 травня під час чергових переговорів у Мінську тристоронній контактній групі представили результати проведеної верифікації. Це необхідно для того, щоб рухатися далі, заради звільнення заручників.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники В Україні оновили правила для виїзду за кордон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Ми засуджуємо будь-які спроби зриву процесу звільнення заручників і вважаємо, що всі ці штучні перепони і гальмування, абсурдні вимоги, які раз за разом ставить інша сторона, повинні, нарешті, стати предметом серйозної дискусії нормандського формату. Досить шантажувати Україну заручниками. Їх потрібно звільняти, а не шукати все нові і нові причини блокади їх звільнення", - підсумувала депутат.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Геращенко вважає, що "нормандський формат" тимчасово припинив роботу.