Старовинну шаблю, виготовлену на початку 19 століття, намагався провезти через україно-польський кордон громадянин Голландії.

Його затримали прикордонники Луцького загону у взаємодії зі співробітниками СБУ на пункті пропуску "Яготин", повідомили у прес-службі ДПСУ.

Шаблю, прикрашену ймовірно дорогоцінними каменями, і піхви до неї водій заховав під обшивкою багажного відділення автомобіля Mercedes.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Про те, що через кордон можуть перевозити старовинну річ, яка представляє культурну цінність, прикордонникам повідомили співробітники Служби безпеки України.

Затриманого передали в СБУ. Триває слідство.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у минулому році прикордонники затримали українця, який намагався у своїй машині провезти з Росії зброю, ордени та золото.