Голлівудські сценаристи і представники кіностудій вирішили відмовитися від страйку, який вони хотіли організувати через низькі відрахування з фільмів.

Після затяжних переговорів гільдія сценаристів і альянс великих голлівудських студій уклали угоду, повідомляє BBC.

"Радий повідомити - ми уклали угоду. Це не все, на що ми заслуговуємо, але все-таки великий успіх, який допоможе багатьом письменникам. Єдність зробило це можливим", - повідомив в своєму Twitter сценарист Біллі Рей, який представляє гільдію сценаристів.

Сценаристи вимагали значно збільшити фінансування і надати додаткові гарантії для членів профспілки. В об'єднанні стверджують, що члени організації за останні три роки втратили близько 23% доходів на тлі великих прибутків кінокомпаній. У разі невиконання своїх вимог члени гільдії, в яку входить 9000 чоловік, обіцяли 2 травня почати страйк.

Умови укладеої угоди не розголошуються, але схоже, що гільдія сценаристів домоглася збільшення фінансування.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Останній великий страйк сценаристів проводився в 2007-2008 роках. Тоді акція тривала 100 днів. Телеканали були змушені повторювати випуски телешоу. За даними Інституту Майкла Мілкена, страйк обійшовся економіці Каліфорнії в 2,1 млрд доларів.

Як повідомляв сайт Знай.ua, найбагатшою акторкою Голлівуду виявилась молода британська зірка Емма Уотсон.