Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила про те, що свою місію на посаді керівника цієї установи виконала і тепер хоче взяти час на відпочинок та провести його з родиною.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Укрінформу".

За її словами, під її керівництвом банківську систему очистили від неплатоспроможних банків і посилиЛИ її, а Нацбанк трансформували в потужний модерновий інститут, перебудувавши всі процеси.

"Я ніколи не говорила, що буду працювати в центральному банку все життя. Я вважаю, що свою місію повністю виконала", – пояснила Гонтарева.

Разом з тим вона вже запропонувала президенту Петру Порошенку кілька кандидатур на посаду очільника НБУ. На її переконання, на цій посаді повинен працювати "справжній професіонал, банкір, технократ, не політик", проте остаточний вибір – за главою держави.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Валерія Гонтарева поки що не робила офіційних заяв про намір піти з посади очільниці Нацбанку, проте чутки про її плани покинути цю посаду ходять уже місяць.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", депутат від Блоку Петра Порошенка Анатолій Матвієнко заперечив той факт, що глава НБУ знаходиться під протекторатом Порошенка.