Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що на позитивне рішення Міжнародного валютного фонду щодо виділення Україні 1 млрд доларів вплинула стабілізація банківського сектора та націоналізація ПриватБанку.

Про це повідомили у прес-службі Нацбанку.

Гонтарева зазначила, що МВФ, Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку і країни "Великої сімки" позитивно оцінили перехід найбільшої фінустанови України у державну власність.

"Стрес-тести для провідних банків, прагнення вдосконалити стандарти і рішучі кроки в разі необхідності (націоналізація ПриватБанку) - всі ці дії мали важливу роль в забезпеченні стабільності фінансової системи", - повідомила голова фінансового регулятора.

Крім того, Гонтарева назвала виділення Україні чергового траншу вотумом довіри з боку міжнародного фінансового співтовариства. МВФ також проаналізував блокаду Донбасу та прийшов до висновку, що ситуація матиме помірний вплив на темпи економічного зростання.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент України Петро Порошенко подякував директору МВФ за транш.